ROBIŤ PIZZU SA UČIL OD TALIANOV. DNES JU CHCE PONÚKNUŤ ZAMAGURIU
Manželia, Juraj a Dominika Tulušákovci, sa po rokoch strávených v zahraničí rozhodli usadiť v Zamagurí. Kým Juraj pochádza z Matiašoviec, jeho manželka je Bardejovčanka. Zamagurie však pre nich predstavuje miesto, kde si vedia predstaviť svoju budúcnosť. Na to však potrebujú nájsť formu obživy, ktorá im umožní realizáciu a zabezpečí príjem. Rozhodli sa zúročiť to, čo sa za hranicami Slovenska naučili a chcú to preniesť do tohto kraja.
Práve Tulipub má byť miestom, kde sa manželia Tulušákovci vidia na niekoľko nasledujúcich rokov. Nová pizzeria v dedinke Matiašovce, ktorá sa v poslednej dekáde počtom obyvateľov rozvíja pomaly, ale isto dopredu, znie ako dobrý plán. Veľkosť obce s viac ako 800 obyvateľmi môže byť pre podnik zázemím, ktoré bude umocnené dosahom na celý región Zamaguria. Reč je totiž o novej pizzerii, fungujúcej v priestoroch prenajatých od obce, ale aj formou donášky, ktorá má ambíciu obslúžiť zákazníkov v ďalších okolitých sídlach.
Nápad pizzerie v Matiašovciach skrsol asi pred dvoma rokmi. Juraj sa totiž viac ako 10 rokov realizoval ako kuchár, či pizzér v Rakúsku. Učil sa priamo od Talianov a tiež absolvoval prácu v španielskej reštaurácii. Je vyučený v tomto odbore a tak vám vo svojej prevádzke upečie pizzu práve on. Dominika bude v novom podniku zabezpečovať obsluhu, rovnako ako počas rokov strávených v zahraničných reštauráciách. Na základe svojich skúseností manželia zdôrazňujú, že si potrpia na kvalitných surovinách. Niektoré z nich budú mať dokonca taliansky pôvod. Konkrétne múka a mozzarella budú talianske. V ich ponuke nájdete aj ingrediencie, ktoré inde v Zamagurí na prípravu pizze nepoužívajú. Chýbať nebude ani bezlepkový korpus.
To, ako sa vaša pizza pripravuje, uvidíte priamo v reštaurácii. Kuchyňa je otvorená a tak zákazník zazrie spôsob prípravy jedla a priamo zachytí vôňu ingrediencií. Pizza je v cenách, ktoré sú tunajšiemu trhu priam prispôsobené. Najdrahšia stojí 8,90€. Podnik ponúkne ešte chuťovky k pivu, no “menučká” ani niekoľkostranový jedálny lístok nečakajte. Pizza je v tomto podniku priorita a práve na jej kvalitu sa chcú sústrediť. Čapovať sa bude tradičná východniarska značka piva, no druhá pipa bude rotovať a pivo na nej sa bude obmieňať. Manželia hovoria, že z hľadiska nápojov pôjde o lepší štandard a pridajú aj pár miešaných drinkov. Tak, ako v mnohých reštauráciách vo svete, či priamo v Taliansku (celé znenie článku nájdete v tlačenom vydaní).